• Değerlendirme Kriterleri
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Logo

Navigation
  • YURT İÇİ
    • AYDIN
    • BALIKESİR
    • BURSA
    • İSTANBUL
    • İZMİR
  • YURT DIŞI
    • BOSNA HERSEK
    • SIRBİSTAN
    • SUUDİ ARABİSTAN
    • UKRAYNA
    • YUNANİSTAN
  • ŞARAP
    • BAĞ GEZİLERİ
    • ŞARAP YAZILARI
    • ŞARAP TADIM NOTLARI
  • MALT
    • Bira
    • Viski
  • SERBEST YAZILAR
  • HAKKIMDA

Ana Sayfa » Şarap » Şarap Tadım Notları » Beyaz Şarap » CHAMLIJA FELIX CULPA 2014 CHARDONNAY

CHAMLIJA FELIX CULPA 2014 CHARDONNAY

By beyazyakaligurme | on 15/03/2017 |
Beyaz Şarap

Chamlija Felix Culpa 2014 Chardonnay, Trakya’daki Istıranca Chamlija bağlarından gelen 100% Chardonnay bir beyaz şarap. Fransız meşe fıçılarda dinlendirilen ve 13% alkol derecesine sahip bu şarapta bir ilgi çeken nokta ise arka etiketteki yazı.

Bir çok şarap paylaşımı yaptığım ve şarap tadım etkinliklerimi duyurduğum Instagram hesabımı da takip etmeyi unutmayın. Instagram hesabım “alperkirdal” ı da linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

...

Felix Culpa, mutlu hata olarak çevrilse de bağın kurucusu Mustafa Çamlıca sohbetimizde bunun Latince’de daha dinsel bir terim olduğunu ve “mutlu günah” olarak çevirinin daha doğru olduğundan bahsetmiş ve kısaca hikayesini anlatmıştı. Etiketin arkasından bir alıntı yaptıktan sonra şarap hakkındaki yorumuma geçebiliriz:

“Merhaba, ben Mutlu Hata. Çoğu kişi hata yapmamak ister ama mutluluk, hata diye adlandırılan tecrübede gizlidir. Asıl hata, hata yapmaktan korkmaktır”

Chamlija Felix Culpa 2014

CHAMLIJA FELIX CULPA 2014 CHARDONNAY TADIM NOTU

Görünüm: Aşağıda çok net görünmese de açık sarı tonlarda, temiz görünüme sahip bir beyaz şarap.

Koku: Gelişen bir burun; sarı elma, tereyağı, tatlı baharat aromalarına hafif bir topraksı nüans eşlik ediyor. Kompleks ve kuvvetli.

Damak: Dolgun, gövdeli bir beyaz şarap. Başarılı bir fıçı entegrasyonu, beyaz meyveler, tatlı baharatlar ve mineralite dengeli bir şekilde damakta buluşuyor. Keyif veren bir asidite ve uzun bir bitişe sahip.

Değerlendirme: 90/100 mükemmel

Bu şarabı ilk piyasaya çıktığı dönemde de, bu sene 2017 başında da tatma fırsatı buldum. Yıllanma potansiyeli çok yüksek, en az bir 8-10 senesi daha var diyebilirim. Kompleks ve uzun bir bitiş. Izgara balıklar veya deniz ürünlü, soslu bir makarna ile güzel uyum sağlayacaktır.

Son Tadım Tarihi: Eylül 2016

Chamlija Felix Culpa 2014

Bu şarabın tadımını da benim youtube’da takip ettiğim Sommelier Andreas Larsson’dan dinlemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz. Kör tadımlarını dinlerken keyif aldığım biri, Türk şaraplarına da çok uzak olmayan bir isim olduğu için bu güzel değerlendirmesini de ilgiyle izlemiştim.

Chamlija Felix Culpa serisinin bir diğer üyesi Pinot Noir hakkındaki yorumumu da merak eden ve okumak isteyenler için de Felix Culpa Kırmızı linkini buraya park ediyorum.

Share this story:
  • tweet

Tags: Andreas LarssonchamlijaChamlija BağlarıChamlija Felix CulpachardonnayFelix Culpatrakya bağ rotası

Recent Posts

  • Sadece Prag’ta Tadabileceğiniz 5 Şey

    13/03/2018 - 0 Comment
  • FULLER’S LONDON PRIDE BİRA TADIM NOTU

    01/03/2018 - 0 Comment
  • VİNKARA YAŞASIN BRUT ROZE 2015

    06/01/2018 - 0 Comment

Related Posts

  • CHAMLIJA ALVARINHO RESERVE 2015

    24/11/2017 - 0 Comment
  • CHAMLIJA QUARTZ FUME 2015

    23/11/2017 - 0 Comment
  • CHAMLIJA BLANC de NOIRS 2015

    22/11/2017 - 0 Comment

No Responses to “CHAMLIJA FELIX CULPA 2014 CHARDONNAY”

Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*
*

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için alperkirdal@gmail.com a mail atabilirsiniz.

Beyaz Yakalı Gurme Instagram

Diğer Fotolar
Takip Et

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

Kategoriler

  • Malt İçkiler (23)
    • Bira (21)
    • Viski (2)
  • Şarap (180)
    • Bağ Gezileri (3)
    • Şarap Tadım Notları (163)
      • Beyaz Şarap (29)
      • Kırmızı Şarap (104)
      • Köpüklü Şarap (8)
      • Roze Şarap (14)
      • Tatlı Şarap (8)
    • Şarap Yazıları (14)
  • Serbest Yazılar (8)
  • Uncategorized (1)
  • Yurtdışı (20)
    • Bosna Hersek (2)
    • Çek Cumhuriyeti (1)
    • Sırbistan (7)
    • Suudi Arabistan (1)
    • Ukrayna (1)
    • Yunanistan (7)
  • Yurtiçi (52)
    • Aydin (2)
    • Bursa (1)
    • İstanbul (46)
    • İzmir (3)

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için alperkirdal@gmail.com a mail atabilirsiniz.
April 2018
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategoriler

Site Haritası

Site Haritası
©Copyright 2017 beyazyakaligurme.com sitesindeki içerikler tamamen kişisel yorumumdur ve farklı bir kaynakta referans verilmeden paylaşılamaz. Tüm hakları saklıdır.