• Değerlendirme Kriterleri
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Logo

Navigation
  • YURT İÇİ
    • AYDIN
    • BALIKESİR
    • BURSA
    • İSTANBUL
    • İZMİR
  • YURT DIŞI
    • BOSNA HERSEK
    • SIRBİSTAN
    • SUUDİ ARABİSTAN
    • UKRAYNA
    • YUNANİSTAN
  • ŞARAP
    • BAĞ GEZİLERİ
    • ŞARAP YAZILARI
    • ŞARAP TADIM NOTLARI
  • MALT
    • Bira
    • Viski
  • SERBEST YAZILAR
  • HAKKIMDA

Chamlija Narince 2014

By beyazyakaligurme | on 26/02/2016 |
Beyaz Şarap

Chamlija Narince 2014, Trakya’da benim oldukça sevdiğim bağ Chamlija’nın ürünü olan bir beyaz şarap. Bu bağın şarapları istisnasız benim beğenimi kazanıyor. Bu ürün de yaz aylarında bir iş çıkışında günün yorgunluğunu atıp, sizi ferahlatacak bir beyaz şarap.

Bu şarabı sayın Mehmet Yalçın’ın bir şarap tadım kursunda denemiştik. Kısaca tadım notu ve değerlendirmemi aşağıda yazıyorum.

Bu arada bu yazı gibi bir çok restoran ve seyahat önerisinde bulunduğum Instagram hesabımı da linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

Chamlija Narince 2014

Chamlija Narince 2014 Tadım Notu

Renk: Açık limon sarısı renginde ve canlı görünüm.

Koku: Narenciye, lime ve çiçeksi notalar ön planda.

Damak: Deniz tuzu, mineralimsi bir doku, yüksek asidite ile ferahlatıcı bir etki bırakıyor. ‘Crisp’ dedikleri tam olarak bu olsa gerek. Kısa-orta bitişte, düşük gövdeye sahip; aromada lime, papaz eriği gibi keskin nüanslar var. Üzümün karakteristiğini güzel bir şekilde yansıtan bir şarap olmuş.

Kalite: Çok iyi  (86/100)

Mevsimine göre ızgara balıklarla (levrekle mühtiş olmaz mı!) tüketilebilir. Taze keçi peyniri, akdeniz pizzaları ile de tercih edilebilir.

Tadım tarihi: Kasım 2015

Chamlija şarapları benim severek takip ettiğim bir marka. Trakya’nın Istıranca dağlarının eteklerindeki eşsiz terruardan yararlanarak çok iyi ve dengeli şaraplar üretiyorlar. Narince bağlarına da Chamlija şarapçılığın kurucusu Mustafa Çamlıca eşliğinde gitmiştik. Kendisinin değimiyle bir şarap üreticisi için bakması en güzel bağlardan biri Narince bağları. Gerçekten de bu üzümden bir bağ görürseniz yaz aylarında hak vereceksiniz. Arsız asmalar hızla büyüyor, yemyeşil zengin bir görsel sunuyor size.

Chamlija bağlarını Trakya Bağ Rotası’nın kuzey kısmını gezmek istediğinizde kesinlikle ziyaret etmenizi öneririm. Kendi tesisi de olan bu üreticinin bağları parseller halince biraz dağınık. Bu nedenle bize Mustafa Bey rehberlik etmiyor olsaydı epey zor zaman yaşardık. Bu nedenle gitmeden önce bağ ile iletişime geçip randevu almanızı öneririm. Mustafa Bey artık esas işi Ernst & Young’dan emekli olduğu için daha rahat vakit ayırabilir, ancak o olmasa bile mutlaka size yardımcı olacak birileri olacağını tahmin ediyorum. Yemek yiyeceğiniz tesise vardığınızda buranın köftesini, piyazını ve bizim bayıldığımız Manda sütünden yapılma yoğurdunu mutlaka denemenizi öneririm. Şaraplar zaten şahane, ama o manda yoğurdu da unutulmazdı doğrusu! Chamlija’nın üst segmenti Nev-i Şahsına Münhasır hakkındaki yazıyı da linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Share this story:
  • tweet

Tags: beyaz şarapchamlijanarinceşarapşarap tadım

Recent Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • Likya Vineyards Boğazkere 2014

    12/05/2020 - 0 Comment
  • Kastro Tireli Karkaia 2014 Tadım Notu

    11/05/2020 - 0 Comment

Related Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • Metro Market Uygun Fiyatlı 10 Şarap Önerisi 2018

    28/12/2018 - 12 Comments
  • CHAMLIJA ALVARINHO RESERVE 2015

    24/11/2017 - 0 Comment

No Responses to “Chamlija Narince 2014”

Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*
*

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

Kategoriler

  • Malt İçkiler (22)
    • Bira (20)
    • Viski (2)
  • Şarap (186)
    • Bağ Gezileri (3)
    • Şarap Tadım Notları (168)
      • Beyaz Şarap (30)
      • Kırmızı Şarap (107)
      • Köpüklü Şarap (8)
      • Roze Şarap (15)
      • Tatlı Şarap (8)
    • Şarap Yazıları (15)
  • Serbest Yazılar (8)
  • Yurtdışı (20)
    • Bosna Hersek (2)
    • Çek Cumhuriyeti (1)
    • Sırbistan (7)
    • Suudi Arabistan (1)
    • Ukrayna (1)
    • Yunanistan (7)
  • Yurtiçi (51)
    • Aydin (2)
    • İstanbul (46)
    • İzmir (3)

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.
March 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« May    

Kategoriler

Site Haritası

Site Haritası
©Copyright 2017 beyazyakaligurme.com sitesindeki içerikler tamamen kişisel yorumumdur ve farklı bir kaynakta referans verilmeden paylaşılamaz. Tüm hakları saklıdır.