• Değerlendirme Kriterleri
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Logo

Navigation
  • YURT İÇİ
    • AYDIN
    • BALIKESİR
    • BURSA
    • İSTANBUL
    • İZMİR
  • YURT DIŞI
    • BOSNA HERSEK
    • SIRBİSTAN
    • SUUDİ ARABİSTAN
    • UKRAYNA
    • YUNANİSTAN
  • ŞARAP
    • BAĞ GEZİLERİ
    • ŞARAP YAZILARI
    • ŞARAP TADIM NOTLARI
  • MALT
    • Bira
    • Viski
  • SERBEST YAZILAR
  • HAKKIMDA

KAVAKLIDERE PRESTIGE KALECİK KARASI 2011

By beyazyakaligurme | on 27/10/2017 |
Kırmızı Şarap

Kavaklıdere Prestige Kalecik Karası 2011, MSA’da bir kör tadım etkinliğinde tattığım bir şaraptı. Büyük marketlerin (migros, macro center ve Carrefour gibi) üst segment şarap rafında bulabileceğiniz bir şarap, zaten fiyat olarak da gördüğünüzde neden üst segment olduğunu anlayacaksınızdır 🙂

Kör tadım nedir kısaca ondan da bahsedeyim. Bizim MSA’da katıldığımız bu etkinlikte 4 adet Ancyra, 4 adet Prestige şarabını etiketleri görmeden tattık ve hangi şişenin hangi üzümden olduğunu tahmin etmeye çalıştık. Mesela bu şişeyi nasıl tahmin edebilirdim kör tadımda yaklaşımımı size söyleyim. Kalecik karası üzümü daha ince kabuklu bir üzümdür, bu nedenle daha kadifemsi ve taneni yumuşak kırmızı şaraplar ortaya koyar. Prestige serisindeki diğer iki kırmızı öküzgözü ve boğazkere; ikisi de sıkı kırmızıların olduğu üzümler. Şarabı diş etlerinizde gezdirdiğinizde anında diş etleriniz kamaşıyor ve bunu temizleyecek bir et yeme isteği çağrıştırıyor. Kalecik karasını seçmek bu açıdan kolay, ama Ancyra Kalecik Karası mı yoksa Prestige Kalecik Karası mı dediğinizde ise işte orda işler ciddileşiyor. Ancyra’da aroma yapısı biraz daha düz, su gibi gidiyor; Prestige Kalecik Karası’nde ise aldığınız ilk yudumdan sonra aroma sanki damağınıza yapışmışçasına kalıyor. Yani şaraptaki bitiş uzunluğu ve aroma yoğunluğu ile Ancyra veya Prestige ayrımı yapabilmiştim.

Tadım notuna geçmeden önce bu yazı gibi bir çok restoran ve seyahat önerisinde bulunduğum Instagram hesabım “alperkirdal” ı da linke tıklayarak takip ederseniz çok sevinirim.

Kavaklıdere Prestige Kalecik Karası 2011

KAVAKLIDERE PRESTIGE KALECİK KARASI 2011

Görünüm: Yakut renginde ve berrak, canlı bir görünümde. Hala kiremit renginde halkalar oluşmamıştı.

Koku: Temiz ve gelişen, orta kuvvette bir aroma yağısı. Mürdüm eriği, olgun kiraz, vişne gibi notalar hakim; hafif tatlı baharat aromaları da geliyor.

Damak: Yumuşak tanenli, orta asidite ve orta gövdeye sahip bir şarap. Burunla paralel kırmızı meyve aromalarına sahip, rahat içimli bir yapıda ve orta uzunlukta bir bitiş.

Değerlendirme: Meşe fıçılarda 7 ay kadar dinlendirilmiş, aroma yoğunluğu ve kompleksite açısından tatmin edici. 14 dereceye kadar soğutulabilir, Kırmızı et için yumuşak bir şarap, kuru etli pizzalar, soslu makarnalar, ördek gibi yemekler ile tercih edebilirsiniz.

Değerlendirme notum: 87/100 çok iyi

Tadım Tarihi: Ocak 2016

Bir diğer Kavaklıdere kalecik karası yazım için Ancyra Kalecik Karası yazımı okuyabilirsiniz.

Share this story:
  • tweet

Tags: beyaz şarapkavaklıderenarinceprestige

Recent Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • Likya Vineyards Boğazkere 2014

    12/05/2020 - 0 Comment
  • Kastro Tireli Karkaia 2014 Tadım Notu

    11/05/2020 - 0 Comment

Related Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • CHAMLIJA ALVARINHO RESERVE 2015

    24/11/2017 - 0 Comment
  • CHAMLIJA QUARTZ FUME 2015

    23/11/2017 - 0 Comment

No Responses to “KAVAKLIDERE PRESTIGE KALECİK KARASI 2011”

Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*
*

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

Kategoriler

  • Malt İçkiler (22)
    • Bira (20)
    • Viski (2)
  • Şarap (186)
    • Bağ Gezileri (3)
    • Şarap Tadım Notları (168)
      • Beyaz Şarap (30)
      • Kırmızı Şarap (107)
      • Köpüklü Şarap (8)
      • Roze Şarap (15)
      • Tatlı Şarap (8)
    • Şarap Yazıları (15)
  • Serbest Yazılar (8)
  • Yurtdışı (20)
    • Bosna Hersek (2)
    • Çek Cumhuriyeti (1)
    • Sırbistan (7)
    • Suudi Arabistan (1)
    • Ukrayna (1)
    • Yunanistan (7)
  • Yurtiçi (51)
    • Aydin (2)
    • İstanbul (46)
    • İzmir (3)

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.
February 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
« May    

Kategoriler

Site Haritası

Site Haritası
©Copyright 2017 beyazyakaligurme.com sitesindeki içerikler tamamen kişisel yorumumdur ve farklı bir kaynakta referans verilmeden paylaşılamaz. Tüm hakları saklıdır.