• Değerlendirme Kriterleri
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Logo

Navigation
  • YURT İÇİ
    • AYDIN
    • BALIKESİR
    • BURSA
    • İSTANBUL
    • İZMİR
  • YURT DIŞI
    • BOSNA HERSEK
    • SIRBİSTAN
    • SUUDİ ARABİSTAN
    • UKRAYNA
    • YUNANİSTAN
  • ŞARAP
    • BAĞ GEZİLERİ
    • ŞARAP YAZILARI
    • ŞARAP TADIM NOTLARI
  • MALT
    • Bira
    • Viski
  • SERBEST YAZILAR
  • HAKKIMDA

INSTAGRAM’DA TAKİPÇİ ARTTIRMANIN EN İYİ 10 YOLU

By beyazyakaligurme | on 24/04/2017 |
Serbest Yazılar

Yaklaşık 2 senedir Instagram üzerinde “alperkirdal” (Beyaz Yakalı Gurme) hesabımla gastronomi ve seyahat üzerine paylaşımlarda bulunuyorum. Bu yazıyı yazdığımda 45bin’in biraz üzerinde takipçiye sahibim. Peki bu nasıl bir yolculuktu, nelere dikkat ettim de böyle bir organik kitle oluştu sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle belirtmek isterim ki ben bir sosyal medya uzmanı değilim, aşağıda belirteceğim Instagram’da Takipçi Arttırmanın 10 Yolu yazım, tamamen kendi çıkarımlarımdır ve daha iyi yöntemler de olabilir.

INSTAGRAM TAKİPÇİ ARTTIRMANIN 10 YOLU

İçerik Kraldır

1- İçerik Kraldır!

Bizim şirketçe aldığımız bir çok eğitimde konuşmacıların klasik sözüdür: “Content is King”. Instagram’da paylaştığınız içeriğin fotoğraf kalitesi, başlı başına güçlü bir etkendir. Sadece eski model bir telefonunuzdan oaklanmamış fotoğraflar paylaşarak bir takipçi kitlesi oluşturabilir misiniz sizce? Bu noktada kamerası çok iyi bir telefon veya fotoğraf makinesine ihtiyacınız olacak.

İçerik sadece fotoğrafla da sınırlı kalmıyor. Nasıl bir Instagram profili olacağınıza bağlı olarak fotoğrafın altına yazacaklarınız da önemli. Eğer bir manzara fotoğrafları paylaşan hesap olacaksanız tek cümlelik bir şey yeterli, ancak benim gibi gastronomi üzerine bir profil oluşturmak isterseniz biraz daha tanımlayıcı cümleler yazmakta fayda var. Nerede hangi yemeği denediniz, sizi cezbeden noktaları neydi vb. gibi bilgiler Instagram takipçi bazınız için önemli olabilir.

2- Düzen ve Dedikasyon

Düşünüyorum da 1.5-2 yıldır yönettiğim Beyaz Yakalı Gurme hesabında hiç paylaşım yapmadığım gün sayısı iki elin paymaklarını geçmez. Bu konuda korkunç bir dedikasyona sahibim. Gözümden lazer ameliyatı olduğun gün bile, bir gün önceden ameliyat günü paylaşmak üzere Instagram’a paylaşım kaydetmiştim.

Paylaşım sıklığı konusuna gelecek olursak, herkesin farklı bir stratejisi var. Ben baymadan günde 1, maksimum 2 paylaşım yapma taraftarıyım. Daha fazla yapan blogger arkadaşlarım da var ama kesin doğru nedir, bilmiyorum.

Artık hayatımıza Instagram Hikayeleri de girdiği için her gün salak saçma olsa bile 4-5 tane hikaye paylaşıyorum. Çünkü bu kısım da artık “keşfet” sekmesinin üzerinde çıkabiliyor.

Instagram Etiket Kullanımı

3- Verimli Etiket Kullanımı

Bu konudaki kesin doğruları bilmiyorum, ama çıkarımlarım var. Instagram şu anda maksimum 30 etikete izin veriyor. Bu etiketler sizin fotonuzun kategorisini belirliyor ve o etiketlerde o andaki yoğunluğa göre sizin görüntülenmenizi arttırıyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey kullandığınız etiketin büyüklüğü. Mesela “gurme” etiketi yaklaşık 150bin fotoğraf içeren, çok da derin olmayan bir etiketken, “gourmet” etiketi 1.5 milyona yakın fotoğraf içeriyor. Yani üste çıkmanız daha zor. Kullandığınız etiketleri denge içerisinde dağıtmakta fayda var.

4- Kritik Paylaşım Saatleri

Bu zaman içerisinde takipçi kitlesiyle birlikte oturan bir olgu, ama bir gerçek var ki Türkiye’de çoğu kullanıcı’nın aktif şekilde Instagram’a baktığı saatler 19.00-20.00 arasında. Haftaiçi sabah yaptığım bir paylaşım ile akşam yaptığım bir paylaşım arasında ciddi beğeni farkı oluyor ve sabah yapılan paylaşım “keşfet” kısmına daha zor düştüğü için takipçi pek gelmiyor.

5- Yarışmalar Düzenleme

Bu benim hiç yapmadığım ve sevmediğim bir method, ama işe yarıyor. Sıkça görmüşsünüzdür, “bu fotoğrafın altına 3 kişi ekle, xxxxx hesabını takip et, sonra amuda kalk ve bekle!”. Ya ben tembel adamım, o kadar yorum atanı say, excel’e gir, çekiliş yap uğraşamam. Ama doğruya doğru, deli gibi yorum alıyorsunuz ve etkileşim metrikleriniz arttığı için ciddi bir takipçi kitlesi geliyor.

Haa bir dipnot. Bir kez bu olaya tepki göstermek için bir paylaşım yaptım. Millet okumadan 3 arkadaşını etiketledi. Demek ki firmalar için baya kötü bir işbirliği yöntemiymiş değil mi?Linke tıklayıp bakabilirsiniz.

Instagram Takipçi Arttırma

6- Sürekli Etkileşim 

Telefon bir organınız olmasın tamam, ama Instagram’da bir fotoğraf paylaştığınızda o fotoğrafa gelen her yoruma cevap vermelisiniz. Bir ünlü isim değilseniz, blogger olarak adınızı duyurmanız çok zor. Her yoruma cevap verin ki, bir sonraki fotonuzda yorum için daha çok kişiyi teşvik edin. Instagram’da şu an en önemli metriklerden biri bir fotoğrafım kaç yorum aldığı. Biraz daha özelleştirirsek yorum/beğeni yüzdesi bence çok kritik.

Bu işi biraz daha abartalım. Fotoğraf paylaştığınız anda eliniz telefonda oldun ve sizin fotoğrafınızı beğenen herkesin profiline bakıp onların fotolarını beğenin. Bu hem daha sadık bir kitle yaratacak, hem de o kişinin tekrar profilinize girip bir çok fotonuzu beğenmesine yol açabilecektir. Zor mu? Evet zor, ama başarı kolay bir yoldan geçmez.

7- Facebook Sayfası veya Instagram Reklamı Verme

“Ne kadar ekmek o kadar köfte” diyor Mark Zuckerberg abimiz. Facebook Sayfamda bir şey paylaştığımda arkadaşlarım bile görmüyor artık, para vermezseniz o paylaşım akışa düşmüyor resmen. Instagram da gittikçe bu hali aldı. Bu nedenle bu iki mecra arasında köprü kurup reklam vermekte fayda var. Kısa sürede daha fazla organik kullanıcıya ulaşabilirsiniz ve Instagram takipçi kitlenizi arttırabilirsiniz. Bu noktada facebook reklam kurallarını ve stratejilerini okumakta fayda var. Zira doğru seçilmemiş bir hedef kitle, boşa atılan para demektir.

Bir de Instagram ve Facebook kullanımında benim için en önemli ayrıntı tıklanılabilir link paylaşma özelliği. Mesela popüler bir yazım olan Belgrad Restoran Tavsiyeleri için Instagram’da sadece profilinize koyabilirsiniz, ama Facebook’ta tıklanabilir bir link halince paylaşabilirsiniz.

8- Mention Alma ve Repost Kovalama

Burada iş birlikleri ve “networking” önemli. Paylaşımlarınızda gittiğiniz yeri veya ilgilendiğiniz markaya atıfta bulunup (@mention) markanın sosyal medya hesabının dikkatini çekmeye çalışabilirsiniz. Takipçisi yüksek bir markadan gelecek bir repost epey takipçi getirecektir. Aynı şekilde takipçisi yüksek bir blogger’ın paylaşımında sizi mention etmesi de bir anda yüzlerce takipçiyi profilinize yönlendirir.

9-  Veee Şu Meşhur Yol: Follow Unfollow

Çok ezik bir yol ama işe yarıyor arkadaşlar. Atıyorum seyahat blogger’ı olarak Instagram takipçi bazınısı arttırmak istiyorsunuz. Seçin bir tane seyahat blogger’ı ve onu takip edenleri takip etmeye başlayın. Bir süre sonra sizi geri takip edenler olacaktır. Sizi takip etmeyenleri de apple store/androin’de bir sürü benzer uygulama var, oradan bakıp takibi bırakabilirsiniz. Bunun negatif yani bir süre sonra takipçi sayınız artacaktır, ancak takip ettiğiniz kişi sayısı da artacaktır. Bu noktada sizi takip edenlerden de ayıklama yapıp Instagram akışınızda takip ettiğiniz kişileri daha rafine hale getirmeniz gerekiyor. Allah kolaylık versin 🙂

10- Etkileşim Yaratacak Programlar Kullanma

Bu benim hala Instagram takipçi arttırma için şüphelerim olan bir konu, ama internette hızlı bir google araması yaparsanız bir çok program var. Belirleyeceğiniz koşullar içerisinde otomatik yorum, beğeni yapan siteler mevcut. Örneğin etiketimi “gurme” olarak belirledim, lokasyonum da İstanbul olsun. Bu koşulu sağlayan “gurme” etiketi kullanmış fotoları sırasıyla beğenmeye veya yorum atmaya başlıyor program.

instazirve

Özelden çok soran oluyor, böyle bir program kullanmak isterseniz Instazirve yerli bir yazılım örneği olarak verilebilir. Demografik özelliklerden hedefleyeceğiniz kitlenin özelliklerini (erkek/kadın, lokasyon) seçebiliyorsunuz. Hesap yönetme anlamında da bilgisayardan canlı yayın yapma, toplu albüm resmi paylaşma, toplu takip etme isteği gönderme, toplu takip bırakma gibi işlemleri yapabiliyorsunuz. Yani fake takipçi satın almaktan ziyade, biraz emek sarf edip hesabınızı gerçek kullanıcılara duyurmuş oluyorsunuz. Basit bir arayüzü var gibi duruyor, denemek isterseniz aklınızda bulunsun.

Instagram Takipçi Alma

BONUS: Takipçi Satın Alma?

Bunu da dürüstçe söyleyecek blogger az bulursunuz. Denemek için 500 Instagram takipçi satın aldım arkadaşlar. Hiç bir faydası yok, denemeyin derim. Gelen takipçi gidiyor, gitmese bile ölü bot hesaplar kalıyor. Eee onların da sizin hiçbir metriğinize faydası yok, kuru gürültü.

Bu noktada biraz da suç PR ajanslarının ve sosyal medya uzmanı olarak çalışan kişilerin bilgisizliği. Blogger’da baktıkları tek şey takipçi sayısı! Adamların iyi dedikleri profile bakıyorsun, 100bin takipçisi var, ama 150 beğeni almış ve yorum yok. Bu mu iyi hesap?

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, benim de bilmediğim çok şey var Instagram konusunda. Sizin de yazı hakkında yorumunuz, farklı bir düşünceniz olursa lütfen yorumlarda paylaşın 🙂

Share this story:
  • tweet

Tags: beyaz yakalı gurmeinstagram organik takipçiInstagram takipçiinstagram takipçi arttırmainstargam blogger

Recent Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • Likya Vineyards Boğazkere 2014

    12/05/2020 - 0 Comment
  • Kastro Tireli Karkaia 2014 Tadım Notu

    11/05/2020 - 0 Comment

25 Responses to “INSTAGRAM’DA TAKİPÇİ ARTTIRMANIN EN İYİ 10 YOLU”

  1. 15/10/2020

    Sosyalhile Reply

    Konu Başlığı instagram takipçi satın al sitemizden takipçi satın alabilirsiniz, yine aynı şekilde sitemiz üzerinden instagram beğeni satın al konularında destek alabilirsiniz.

  2. 26/08/2020

    dilruba Reply

    Qdilruba.taki

  3. 11/05/2019

    sdlmedya Reply

    aynı zamanda takipçi satın alabilirsiniz

    • 29/09/2019

      Nurçin Reply

      Çok yararlı bi yazı elinize sağlık

      Bu arada @bolmakyajliblog takip edin pliz

  4. 06/03/2019

    Mehmet Reply

    Çok güzel faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık

  5. 23/02/2019

    Onut Reply

    Verdiğniz bilgiler için teşekkürler. Yolunuz açık olsun.

  6. 18/02/2019

    Hayrunnisa ŞAHİN Reply

    Tşekkür ederim. @haysanathobi

  7. 02/01/2019

    olchay_official Reply

    çok içten bir yazı olmuş

  8. 24/12/2018

    mustafa Reply

    okuduk o kadar yararlandık yorum yazmadan gitmeyelim. çok teşekkürler

  9. 05/10/2018

    Merve Aymak Reply

    Bilgilendirme için teşekkürler harika bir makale

    • 08/10/2018

      beyazyakaligurme Reply

      Çok teşekkürler!

  10. 06/07/2018

    ercan yerli Reply

    çok yarazlı bir makale olmuş ellerine sağlık

    • 07/07/2018

      beyazyakaligurme Reply

      Çok teşekkürler 🙂

  11. 29/05/2018

    Defne Konca Reply

    Bilgilendirme için teşekür ederim

  12. 02/02/2018

    necip aktaş Reply

    dedikasyon nedir?

  13. 20/10/2017

    Tülay Okcu Reply

    çok faydalı bir yazı ve de çok samimi. çok teşekkür ediyorum

    • 20/10/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Çok teşekkürler, olabildiğince amatör gözlemlerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim.

  14. 30/09/2017

    Kurumsal Kaçak Reply

    Hesabımı yeni açtığım için bu yazıyı da yeni keşfettim. Hesabımın organik olarak büyümesi için vaktimin çoğunu bu işe harcıyorum. Yerli, yabancı makaleleri okumaktan diğer kullanıcılarla etkileşime geçmeye kadar yapmadığım şey kalmadı. Fena da gitmiyor aslında ama bir ivme olsun istiyor insan. Sizin yazınız da bu zamana kadar okuduğum en yararlı yazı oldu. Teşekkürler.

    • 02/10/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Çok teşekkürler, faydalı olduysa ne mutlu bana. Yeni yazılarla güncel bilgiler aktarmaya çalışacağım.

  15. 28/04/2017

    bencegezenbilir Reply

    Teşekkürler Alper, çok faydalı olmuş. 🙂

    • 28/04/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Çok teşekkürler 🙂

  16. 25/04/2017

    tadimseruveni Reply

    Ben bu dünyaya yeni katılmış biriyim. Benim için çok faydalı bir yazı oldu. Teşekkür ederim Alper Bey. 🙂

    • 25/04/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Ben teşekkür ederim, yolunuz açık ve serüveniniz bol olsun 🙂

  17. 24/04/2017

    Fatma yilmaz Reply

    Çok faydalıdır yazı olmuş ellerine sağlık

    • 25/04/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Teşekkürler Fatma 🙂

Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*
*

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

Kategoriler

  • Malt İçkiler (22)
    • Bira (20)
    • Viski (2)
  • Şarap (186)
    • Bağ Gezileri (3)
    • Şarap Tadım Notları (168)
      • Beyaz Şarap (30)
      • Kırmızı Şarap (107)
      • Köpüklü Şarap (8)
      • Roze Şarap (15)
      • Tatlı Şarap (8)
    • Şarap Yazıları (15)
  • Serbest Yazılar (8)
  • Yurtdışı (20)
    • Bosna Hersek (2)
    • Çek Cumhuriyeti (1)
    • Sırbistan (7)
    • Suudi Arabistan (1)
    • Ukrayna (1)
    • Yunanistan (7)
  • Yurtiçi (51)
    • Aydin (2)
    • İstanbul (46)
    • İzmir (3)

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.
April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« May    

Kategoriler

Site Haritası

Site Haritası
©Copyright 2017 beyazyakaligurme.com sitesindeki içerikler tamamen kişisel yorumumdur ve farklı bir kaynakta referans verilmeden paylaşılamaz. Tüm hakları saklıdır.