• Değerlendirme Kriterleri
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim

Logo

Navigation
  • YURT İÇİ
    • AYDIN
    • BALIKESİR
    • BURSA
    • İSTANBUL
    • İZMİR
  • YURT DIŞI
    • BOSNA HERSEK
    • SIRBİSTAN
    • SUUDİ ARABİSTAN
    • UKRAYNA
    • YUNANİSTAN
  • ŞARAP
    • BAĞ GEZİLERİ
    • ŞARAP YAZILARI
    • ŞARAP TADIM NOTLARI
  • MALT
    • Bira
    • Viski
  • SERBEST YAZILAR
  • HAKKIMDA

ISSLAMA KÖFTE ACIBADEM – ADAPAZARI ISLAMA KÖFTE LEZZETİ

By beyazyakaligurme | on 18/04/2017 |
İstanbul

Islama Köfte, Adapazası’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak artık bizim semtimiz Acıbadem’e de transfer oldu. Isslama Köfte, Acıbadem Caddesi üzerinde açılan yeni bir restoran ve konseptinin ağırlığı ıslama köfte üzerine kurulu. Kaliteli malzemeler kullanarak müşterilerini fiyat anlamında da mutlu etme politikası izliyorlar.

Yazıma devam etmeden önce bu yazı gibi bir çok restoran ve seyahat önerisinde bulunduğum Instagram hesabım “alperkirdal” ı da linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

Isslama Köfte

Isslama Köfte Menüsü

Öncelikle bir yoğurtlu soslu kızartma tabağı aldım. Papatesler Bolu’dan geliyor, dondurulmuş patates kullanılmıyor. Adeta nnemin kızartma tabağına benziyor. İsteyenler için yoğurdu sarımsaklı da yapabiliyorlar. Fiyatı şu anda 8.5 TL.

Kabak Mücver

Kabak mücver, benim İstanbul’da Maya Lokantası’nda alıştığım ve sevdiğim bir lezzet. Özlüyorum Maya’yı gerçekten, Gram’daki mücver ile teselli buluyorum. Acıbadem’de de bu fiyata kabak mücver bulunca kaçırmadım, üstelik fiyatı 5 TL. Çay içemezsiniz Acıbadem cadddesine bu fiyata!

Isslama Köfte

Gelelim mekanın ana gemisine: Islama köfte. Eee tabii patent konuları da düşünülecek olursak bir küçük oynamayla mekana adını veren Isslama Köfte ile damaklarımızı şenlendirebiliriz. 24 saat kaynayan kemik suyuna batırılan ekmekler ızgarada bir süre pişiriliyor, sonrasında da 11 adet köfte bu ekmeklerle servis ediliyor. Fiyatı: 17.5 TL.

Islama Köfte

Acılı sallama köfte ise Islama köftenin köftelerinin bir kapalı çanakta acılı sosla sallanarak tabağınıza servis edilmesi ile ismini almış. Çok fazla açı değil, keze Isslama Köfte ile yanında getirilen acı sos daha acı.

Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Isslama Köfte ise aslında orjinalinde olmayan bir sunum. Yine de farklı damaklara da hitap etmek için bu da menüye eklenmiş. Ben orjinal halini tercih ederim, bence yoğurt köftedeki ve ekmekteki yağı dondurabilecek bir etken. Yine de yoğurdu kase olarak yanında tercih etmenizi öneririm. Manda ve inek sütü karışımı oldukça baharlı ve ferah bir lezzete sahip. Bana susurluk ayranını bile anımsatan bir tadı vardı.

Açık Ayran

Ayran demişken, uzun süredik ilk defa bu kadar farklı bir ayran içtim. Hafif yanık ve samanımsı bir tadı olan ayranda koyun sütü ağırlıkta. Bu tadı biraz daha törpülemeyi hedefliyorlarmış, çünkü benim çok hoşuma gitmiş olsa bile sıradan  ayrana alışmış birinin çok yadırgayabileceği bir tadı var.

Bunun dışında beyaz ve kırmızı şıra da servis ediliyor. Boludaki bağlardan gelen kuru üzümen sıkılan şıralar, ferahlatıcı ve tatlı notalara sahip.

Kadayıf Tatlısı

Tatlı yeme alışkanlığımı bir kenara attığım için sadece kaymaklı sütlü kadayıfı denedim. Çok hafif bir tatlı olduğu için çok da suçluluk duygusu hissetmedim. Şerbeti az konularak üst kısmın kıtır şekilde kalması sağlanmış. Fiyatı ise 8.5 TL.

Isslama Adapazarı Köftecisi, kaliteli ve yerel malzemeler kullanılması, EKS mutfağından çıkmış yetenekli şefi ve fiyat performansıyla güzel işler yapacağa benziyor. Başarıları bol olsun…

Share this story:
  • tweet

Tags: AcıbademAcılı KöfteAdapazarıIslama KöfteKöfteManda YoğurduSallama Köfte

Recent Posts

  • LİKYA SAUVIGNON BLANC 2019

    24/05/2020 - 2 Comments
  • Likya Vineyards Boğazkere 2014

    12/05/2020 - 0 Comment
  • Kastro Tireli Karkaia 2014 Tadım Notu

    11/05/2020 - 0 Comment

3 Responses to “ISSLAMA KÖFTE ACIBADEM – ADAPAZARI ISLAMA KÖFTE LEZZETİ”

  1. 03/06/2017

    Pınar Reply

    Dün ailece gittik, lezzet açısından memnun kaldık: lakin köfteler çok az ve küçüktü, fiyata göre gerçekten azdı et… Ekmekler olmazsa doymazdık…

  2. 07/05/2017

    Murat Önsel Reply

    Bu yorumu yayınlamayacağınızı tahmin ediyorum fakat yine de yazmak istedim, zira bu yazıya güvenerek gittiğim mekandan kazıklanarak döndüm, üstüne üstlük ağırladığımm yakınlarıma da rezik oldum.
    Köfteleri biraz daha yakından çekseydiniz keşke, nispeten başarılı olmanızı takdir etsem de, iki iri zeytin boyutundaki köfteleri yeterince büyük göstermeyi başaramamışsınız yine de. Toplam ağırlığı 100gr. bile gelmeyen köftelerin (12 tanesi 101gr. geldi ama porsiyonda 11 adet var) tabağına iki dilim ekmekle beraver 17 lira ödemek de ucuz değil. Evet, acıbadem semti için bile ucuz değil, daha da şaşıracaksınız ama hiçbir yer için de ucuz değil böyle dürüstlükten uzak sunulan rezalet porsiyonlar. Menüye köftenin gramajı değil de adedinin yazılmasından şüphelenmem gerekirdi tabii, o da benim kabahatim olsun.
    Ayrıca, yazınıza inanmakta zorluk çekmeme neden olan bir başka şeyde gördüğüm en rezil sütlaçlardan biriydi. Bu sütlaca çok iyi diyen ya hayatında sütlaç yememiştir ya da böyle temelsiz bir yorumda bulunmak için mekan ile bir çıkar ilişkisine girmiştir. Belki de sandığınızın aksine sütlaç pirinç ve sütten yapılan çiğ bir süt çorbası değil beraber uzun süre pişerek kıvamlanması gereken kıvamlı bir tatlıdır. Kabı biraz olsun yan çevirdiğinde akıp gitmez mesela.
    Böylesine yanıltıcı bir yazıdan ötürü sizi şiddetle kınıyorum.

    • 08/05/2017

      beyazyakaligurme Reply

      Merhabalar Murat Bey. Estağfurullah neden yayınlamayım yorumunuzu, hakaret/spam/reklam içeren yorumları yayınlamıyorum sadece. Öncelikle umarım bu şikayetinizi mekanda da dile getirmişsinizdir ve içinize atmamışsınızdır, çünkü yeni açılan işletmeler bu tip negatif yorumlara önem verirler; telafi etmek için çalışırlar. Burası da böyle bir mekan, kibar çalışanları var gördüğüm kadarıyla.
      Köftelerin gramajı sabittir, Adapazarı’nda yediğinizde de 10-11 köfte 3 ekmek gelir biliyorsunuz. Orda 14-15 TL’dir, İstanbul’da giderler arttığı için 2-3 TL oynar. Bence fiyat normal.
      Gramajı merak ettim geri gönderip ölçtürdünüz mü? 102 gram çok nokta atışı bir ölçüm olmuş. Eğer böyleyse pişmeden önce mi, piştikten sonra mı?
      Sütlaç konusunda haklı olabilirsiniz, çünkü süt konusunda tedarikçiden tam istediklerini alamıyorlar ve bu konuda çalışıyorlarmış. Ben de ayrandan sonra sormuştum bu konuyu, ama sütlaçta bahsettiğiniz gibi bir sütlaç tatmadım. O günlük bir sıkıntı yaşanmış olabilir diye tahmin ediyorum.
      Yine de zevk için yazdığımı belirteyim blog’umda. Makro çekmeyi seviyorum yemek fotolarını, bunu da anlayamıyorsanız kusura bakmayın.

Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*
*

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

Kategoriler

  • Malt İçkiler (22)
    • Bira (20)
    • Viski (2)
  • Şarap (186)
    • Bağ Gezileri (3)
    • Şarap Tadım Notları (168)
      • Beyaz Şarap (30)
      • Kırmızı Şarap (107)
      • Köpüklü Şarap (8)
      • Roze Şarap (15)
      • Tatlı Şarap (8)
    • Şarap Yazıları (15)
  • Serbest Yazılar (8)
  • Yurtdışı (20)
    • Bosna Hersek (2)
    • Çek Cumhuriyeti (1)
    • Sırbistan (7)
    • Suudi Arabistan (1)
    • Ukrayna (1)
    • Yunanistan (7)
  • Yurtiçi (51)
    • Aydin (2)
    • İstanbul (46)
    • İzmir (3)

ÖNEMLİ UYARI

Sitemde alkollü içkilerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Sitemdeki yazılar tamamen kişisel görüşlerim üzerine yayınladığım yazılar olup, herhangi bir şekilde alkol tüketimini teşvik etmemektedir.

ÜYELİK

Etkinliklerimden ve Yeni Yazılarımdan Haberdar Olmak için [email protected] a mail atabilirsiniz.
April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« May    

Kategoriler

Site Haritası

Site Haritası
©Copyright 2017 beyazyakaligurme.com sitesindeki içerikler tamamen kişisel yorumumdur ve farklı bir kaynakta referans verilmeden paylaşılamaz. Tüm hakları saklıdır.