Kayra Versus Cabernet Franc 2012, Kayra’nın Şarköy Dedeçeşme’deki bağında yetişen Cabernet Franc üzümleri ile üretilmiştir. Meşe fıçılarda da dinlendirilerek tüketicinin beğenisine sunulmuş bir şişe.
Tadım notuna geçmeden önce bu yazı gibi bir çok restoran ve seyahat önerisinde bulunduğum Instagram hesabım “alperkirdal” ı da linke tıklayarak takip ederseniz çok sevinirim.
KAYRA VERSUS CABERNET FRANC 2012
Görünüm: Berrak ve temiz bir görüntü, koyu yakut renkte. Hala kiremitsi halkalar oluşmamış, yaşını göstermiyor.
Koku: Temiz, orta üstü kuvvette ve gelişen bir koku yapısı. Mineralsilik, tütün, topraksı notalar, vanilya, kuru üzüm gibi aromalar hissediliyor.
Damak: Orta üstü gövde, yoğun tanenler, orta üstü asiditeye sahip bir kırmızı şarap. Aromalar orta üstü kuvvette, vişne, yabanmersini, tütün, karabiber, vanilya, mineralite ve uzun bir bitişe sahip.
Değerlendirme: Uzun bitiş ve kompleks bir yapıya sahip. 4-5 sene kadar daha yıllandırılabilir. Bonfile, pirzola, soslu et yemekleri ile rahatlıkla eşleşmeler yapılabilir.
Değerlendirme Notu: 88/100 çok iyi
Tadım Tarihi: Ekim 2015
Bu tadım notunun fotosunda kullandığım kadeh eminim ki şaraptan daha bile ilgi çekici gelmiştir sizler için. Tasarımcı Karim Rashid’in Kayra şarapları için özel bir tasarım çalışması Gaia Gino ve Paşabahçe işbirliği ile hayata geçmiş. Kadeh ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için linki tıklayıp bir başka yazıma geçebilirsiniz. Evimde birkaç tane bu kadehten mevcut, gerçentek çok elegan bir tasarım, ancak perakende olarak satılmıyor ne yazık ki. İstanbul’daki bazı üst segment restoranlarda Kayra’dan bir şişe söylediğinizde bu kadehle servis edebiliyorlar.
Ülkemizde Fransız üzümleri oldukça sık şarap üreticilerinin kullandığı üzümler. Cabernet Franc da hem kupajlarda hem de monosepaj olarak son dönemde birçok üretici tarafından karşımıza çıkıyor. Fransa’nın özellikle Loire vadisinde muhteşem örnekleri olan bu üzüm, ülkemizde de gittikçe güzel örnekleri ile tüketicinin beğenisine sunuluyor. Kayra ve Kavaklıdere gibi bu üzümü monosepaj işeyen büyük üreticilerin dışında, Arcadia Vineyards, Chamlija, Vino Dessera, Porta Caeli gibi farklı butik üreticilerin de bu üzümden ürettikleri monosepaj şarapları mevcut.
Başka bir yerli üreticimiz olan Chamlija’nın Cabernet Franc üzümünden ürettiği şarabın tadım notunu okumak için de linke tıklayabilirsiniz.
No Responses to “KAYRA VERSUS CABERNET FRANC 2012”