Vino Dessera Cabernet Franc 2013, Kırklareli Ahmetçe Köyü’nde yetişen cabernet franc üzümlerinden yapılan bir monosepaj kırmızı şarap. Dönmez ailesinin kendi yerinde yetiştirdiği bu üzüm şato stili bir üretim ile yerinde işleniyor. Meşe fıçılarda da dinlendirilmiş bu şarap 15% alkole sahip.
Şu anda otel olarak da hizmet veren Vino Dessera, İstanbul’dan birçok ziyaretçiyi hafta sonu ağırlamaya başladı.
VINO DESSERA CABERNET FRANC 2013
Görünüm: Koyu mor renkte ve temiz bir görünüm.
Koku: Temiz, gelişen ve orta kuvvette bir burun. Önce siyah meyve kokuları ve baharat sizi karşılıyor, sonrasında biraz tütün ve topraksı kokuları hissediyorsunuz.
Damak: Orta gövdeli, orta asidite ve ortanın üzerinde damakta kendini hissettiren bir tanen yapısına sahip.
Değerlendirme: Kompleks, güzel fıçı entegrasyonu ve ortanın üzerinde bir bitiş. Domates soslu makarnalar, çok ağır soslu olmayan kırmızı etler ile 14-16 derece arasında tüketilebilir. 3-5 sene daha yıllanma potansiyeli olduğunu düşünüyorum.
Değerlendirme notu: 86/100 çok iyi
Tadım tarihi: Ekim 2016
Bu yazı gibi bir çok restoran ve seyahat önerisinde bulunduğum Instagram hesabım “alperkirdal” ı da linke tıklayarak takip ederseniz çok sevinirim.
No Responses to “VINO DESSERA CABERNET FRANC 2013”